INGLIZ TILIDA KIMYOVIY SO`ZLARNING LINGVISTIK TAHLILI. - Sherimbetova Zamira Orinbayevna; Abdikalikova Xalima Abdijaliyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola ingliz tilidagi kimyoviy terminologiyaning lingvistik xususiyatlarini o'rganadi, ushbu maxsus so'zlarning ilmiy jamoatchilikda qanday tuzilishi va ishlatilishini o'rganadi. Keng qamrovli tahlil orqali u kimyo tiliga xos bo'lgan naqshlar, tafovutlar va noyob xususiyatlarni ochishga qaratilgan. Tilshunoslik usullarini qo'llagan holda, u ilmiy aloqaning nozik tomonlarini va kimyo sohasidagi murakkab tushunchalarni etkazishda tilning rolini yoritib beradi.