YASHIL IQTISODIYOTGA O‘TISHDAGI MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Abduraximov Mirjalol (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Yashil iqtisodiyotga o'tish iqlim o'zgarishini yumshatish, tabiiy resurslarni saqlash va barqaror rivojlanishni ta'minlash uchun muhim global talabdir. Biroq, bu transformatsiya samarali hal qilinishi kerak bo'lgan turli muammolarni keltirib chiqaradi. Ushbu ilmiy tadqiqot yashil iqtisodiyotga o'tishda duch keladigan asosiy muammolarni o'rganadi va ushbu to'siqlarni bartaraf etish uchun hayotiy yechimlarni taklif qiladi. O‘zbekiston tajribasini o‘rganib, xalqaro tadqiqotlardan xulosalar olib yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonidagi murakkabliklarni har tomonlama tahlil qilishga qaratilgan.