PARRANDACHILIKNINNG INSONLAR HAYOTIDAGI OʻRNI ,PARANDALARNI KOʻPAYTIRISH - Abdurahmonova Rayxonaxon; Saidxonova shaxnoza (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Abstract: Ushbu maqola parrandachilik va qushlarni ko'paytirishning odamlar hayotidagi ahamiyatini o'rganadi. Unda parrandachilikning dunyo bo‘ylab ko‘plab jamoalar uchun barqaror oziq-ovqat va daromad manbaini ta’minlashdagi roli muhokama qilinadi. Shuningdek, maqolada parrandachilikning turli afzalliklari, jumladan, tuxum va go‘sht yetishtirish, shuningdek, parranda chiqindilarini o‘g‘itlar uchun utilizatsiya qilish kabi masalalar ham ko‘rsatilgan. Bundan tashqari, u qushlarning ko'payishi va sog'lom parranda populyatsiyasini saqlashda genetik xilma- xillikning ahamiyatini o'rganadi. Umuman olganda, maqolada parrandachilik va parrandachilik inson hayoti va oziq-ovqat xavfsizligini ta'minlashda muhim rol o'ynashi ta'kidlangan.