SALJUQIYLAR SULOLASINING O’RTA OSIYODA TUTGAN O’RNI VA SIYOSIY TARIXI HAQIDA - Sattorov Firdavs Ulug’bek o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola saljuqiylar sulolasining siyosiy tarixiga bag'ishlanadi. Ushbu sulolaning Osiyo hududida hukm surganligi va bu sulolaning kuch qudratga erishishi katta ahamiyatga egadir. Shuningdek maqolada mazkur sulolaning krlib chiqishi tarixi, sulola vakillarining somoniylar va g'aznaviylar sulolasining ta'siridan ozod bo'lib, o'zining mustaqil davlatga aylanishi haqida bayon etiladi.