BOLALARNI BADIIY ADABIYOT BILAN TANISHTIRISHNI DIDAKTIK XUSUSIYATLARI. - Abdullaeva Vazira Quronovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Adabiyot so‘z san‘ati, so‘z adabiyotning quroli. So‘z orqali ma‘no mazmun tushuniladi. Badiiy adabiyot esa hayotning aksidir.Badiiy adabiyotda obrazlilik hayotiy vaqealiklarga asoslanadi. Obrazliliklar esa kitob o‘quvchini ezgulikka chorlaydi. Ushbu maqolada oila davrasida hamda umumta ‘lim maktablarida bolalarni badiiy adabiyot bilan tanishtirish va qiziqtirish, bolalar adabiyoti namunalarining bolalarga ijobiy ta ‘siri, ulardagi rivojlanish: nutq hamda dunyoqarashini va tasavvurini oʻsishi yuzasidan hamda bolalar uchun yozilgan badiiy adabiyot namunalarining didaktik tahlili xususida soʻz yuritiladi.