O’ZBEKISTON QUROLLI KUCHLARI O’TMISHDA VA HOZIRDA - Meylimurotova Madina Rahimkul qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasi Qurolli Kuchlari va armiyasining tashkil etilishi, O’zbekistondagi harbiy vaziyatni, uning tarixidan hozirgi holatigacha chuqur tahlil qilish, Qurolli Kuchlarning turli tarkibiy qismlari va ularning vazifalari yoritilishiga qaratilgan. Har qanday davlat uchun harbiylarning tashkiliy va jangovar kuchini tushunish muhim va O’zbekiston ham bundan mustasno emas.Boy tarix va strategik joylashuvga ega bo’lgan O’zbekiston Qurolli Kuchlari va barqarorligini ta’minlashda muhim o’rin tutadi. Ushbu maqola yakuniga ko’ra, o’quvchilar O’zbekistondagi harbiylarning tashkiliy va jangovar qudrati, shuningdek, uning jahon reytingida tutgan o’rni haqida yaxshiroq tushunchaga ega bo’ladilar. Bundan tashqari, O’zbekiston Respublikasi Birinchi Prezidenti Islom Abdug’aniyevich Karimov davrida harbiy holat qanday tartibda bo’lganligi va hozirgi kunda qanday ko’rinishga keltirilganligi haqida so’z yuritiladi.