RADIATSION ISHLOV BERILGAN KOMPOZITSION POLIMER MATERIALLARNI STRUKTURASINI O‘RGANISH. - Otaboyeva Gulmira Komolidin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annatatsiya. PMKning strukturasini prujinalar (elastik elementlar) va amortizatorlar (qovushqoq so’ndiruvchi elementlar) to’plami yordamida modellashtirish qulay. Prujinalar va amortizatorlarning deformatsiya – mustahkamlik tavsiflari, yuklamaning berilgan turida PMK komponentlarining xususiyatlariga mos keladi.