IBRATNING IBRATLI UMR DAFTARI - Olimova Mohidil (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Dunyoda shunday insonlar borki, ularning hayot yo’li, bosgan izlari insonlar xotirasida saqlanib qoladi. Ana shunday ibratli umr yo’li egasi Is’hoqxon to'ra Ibrat edi. U butun umrini xalqning ma’rifatli bo’lishiga, ilm olishiga qaratdi. Ibrat najot yo’lini ilmda topdi va xalqining madaniyati, ilm olishi uchun esa jonidan ham kechishga tayyor edi. Maqolada Ibratning umr yo’li haqida ma’lumot beriladi.