“TARIXI MUHOJIRON” ASARIDA NODIRABEGIM SIYMOSI VA TASVIRI - Nurutdinova Malikaxon Sharabovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Nodira shaxsi va ijodi haqida zamondoshi, benazir ijodkor Dilshod Barno asaridan ma’lumotlar olamiz. Baralla “She’riyat tojini kiygan podshoh” deya ta’rif bergan Dilshod Barnoning o‘zi kim?.. Tarix sahnidagi roli qanday? Dilshod Barno o‘z davrining ziyoli bir vakilasi bo‘lishi barobarida Qo‘qon hukmdori Umarxondan qattiq jabr ko‘rgan xonning ashaddiy tanqidchisi ekanligini guvohi bo‘lamiz. Maqolada Dilshod Barnoning “Tarixi muhojiron” asaridagi Nodirabegim ijodiga bog‘liq qarashlari, shoira to‘g‘risidagi qimmatli fikrlari bilan tanishasiz.