ЎЗБЕКИСТОН ВА ШАНҲАЙ ҲАМКОРЛИК ТАШКИЛОТИ ҲАМКОРЛИГИ ВУЖУДГА КЕЛИШИНИНГ ТАРИХИЙ ИЛДИЗЛАРИ - Якубова Хилола; Х.С.Жуманиёзов (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Резюме. Шанҳай ҳамкорлик ташкилотининг вжудга келишининг объектив тарихий жараён экани, уни тақозо этган миллий манфаатлар ҳақида фикр юритади.