XIX ASRNING BIRINCHI CHORAGIDA BUXORO VA ROSSIYA MUNOSABATLARIGA DOIR NASHR ETILGAN TARIXIY MANBALAR: 2-SON 1-TO’PLAM AVGUST 2023 yil - Denov tadbirkorlik va pedagogika instituti Tarix fakulteti talabasi, Sattorov Firdavs Ulug’bek o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Maqolada Yevropa va rus sayyoh va elchilarining O’rta Osiyoga qilgan sayohati va bu o’lka haqida yozgan asarlari haqida va rus elchilarining O’rta Osiyo xonliklari bilan qilgan diplomatik aloqalari haqida bayon qiladi.