QADIMIY TERMIZ: 2-SON 1-TO’PLAM AVGUST 2023 yil - Denov tadbirkorlik va pedagogika institute Tarix fakulteti talabasi, Sattorov Firdavs Ulug’bek o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Ushbu maqola O’rta Osiyoning qadimiy shaharlari orasida o’zining asran tarixi va yuksak taraqqiy qilgan madaniyati bilan Termiz alohida o’rin egallaydi. Termizning daryo kechuvchi o’rnida va savdo yo’llarining chorrahasida joylashganligi uning qadimgi va o’rta asr O’rta Osiyo davlatlari tarkibidagi ahamiyatini va tarixini belgilab berdi.