TA’LIM TARBIYA JARAYONIDA BOLANI TURLI HAYOTIY VAZIFALARNI HAL QILISHGA O`RGATISH METODIKASI: 1-SON 3-TO’PLAM IYUL 2023 yil - Navoiy Viloyat Maktabgacha va maktab ta`limi boshqarmasi Maktabgacha ta`lim tashkilotlari faoliyatini muvofiqlashtirish va kadrlar salohiyatini rivojlantirish sho’`basi mudiri, Yaxshiyeva Nigora Gaffarovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Hayotiy vaziyat - bu bolaning hayotini ob'ektiv ravishda buzadigan vaziyat (nogironlik, qarilik, kasallik, etimlik, qarovsizlik, kam ta'minlanganlik, ishsizlik, doimiy yashash joyining yo'qligi, nizolar va zo'ravonlik) oilada, yolg'izlik va hokazo) o'z-o'zidan engib o'tolmaydi.