MAKTABGACHA TAYYORLOV GURUHI BOLALARINING IJODIY QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Shariyeva Gavxar Turavoyeva (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annatotsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalarning kelajakdagi ijodiy faoliyatining zaruriy sharti tajriba va bilimlarni to‘plashdir. Shunday qilib, bolalarda ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirish muammosi bo‘yicha psixologik-pedagogik adabiyotlarni o‘rganish va tahlil qilish quyidagi xulosalar chiqarishga imkon beradi: Maktabgacha yoshdagi bolalarning ijodiy va kognitiv faoliyatini muvaffaqiyatli rivojlantirishga yordam beradigan ta’lim texnologiyalariga yangi yondashuvlarni izlash zamonaviy maktabgacha ta’limning muhim muammosiga aylanmoqda.