ШАХСЛАРГА ҚАРШИ СОДИР ЭТИЛАЁТГАН ТАН ЖАРОХАТИ БИЛАН БОҒЛИҚ ЖИНОЯТЛАРНИНГ ТУШУНЧАСИ ТУРЛАРИ ВА УЛАРГА ҚАРШИ КУРАШИШ - Бабажанов Бобуржон Радж ўғли (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Аннотация: Шахсга қарши содир этиладиган жиноятларнинг профилактикаси юзасидан аниқ ва мақсадли чора-тадбирлар тизимининг ишлаб чиқилмаганлиги жиноятчиликка қарши курашнинг самарали бўлишигасалбий таъсир кўрсатувчи омиллардан бири ҳисобланади. Статистик маълумотларга кўра, сўнгги йилларда мамлакатда жиноятчиликнинг умумий кўрсаткичлари пасайишига эришилганига қарамасдан, айрим оғир ҳудудларда жиноятчиликнинг кўрсаткичи ошганлиги ҳамда айрим турдаги жиноятларнинг содир этилиши кузатилмоқда.