SIYDIK-TOSH KASALLIGINI DAVOLASH VA GEMOPOEZNI TIKLASHDA YOVVOYI HOLDA O`SUVCHI DORIVOR RO`YAN O`SIMLIGIDAN FOYDALANISH, HAMDA MADANIYLASHTIRISH - Qurbonov Nuriddin Panji o`g`li; Raqibov Faxriddin Abdumuxtorovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Tajribada oq kalamushlarda sun`iy tarzda gemolitik kamqonlik kasalligini yuzaga keltirib chiqarish uchun 3 kun mobaynida 30mg/kg fenilgidrazin qorin bo`shlig`iga yuborildi va 5 kun kutildi. Shundan so`ng 6 kun davomida bo`yoqdor ro`yandan tayyorlangan damlama 0.2mgdan 0.5ml hajmda qorin bo`shlig`iga kuniga 1 mahal yuborilib olingan natijalar Styudent va Fisher usulida tahlil qilinib, antilelo hosil qiluvchi hujayralar soni haqqoniy ravishda 2.6 marta kamayganligi va bo`yoqdor ro`yan damlamasi yuborilgandan so`ng antilelo hosil qiluvchi hujayralar soni haqqoniy ravishda 3.6 marta oshganligi aniqlangan.