QISHLOQ XO‘JALIGINI RIVOJLANTIRISH VA ISLOH QILISH - Rahmonova Odinaxon Imomqulovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Bugun "Yangi O‘zbekiston", "O‘zbekiston taraqqiyotining yangi bosqichi" degan nomlar orqali xalqaro maydonda munosabatlarimiz silsilasida g‘oyat muhim ahamiyat kasb etib kelmoqda. Yangi O‘zbekistonni bu jamiyatimiz hayotidagi siyosiy- ijtimoiy, iqtisodiy munosabatlarni butunlay o‘zgartirgan, yangi, demokratik qiyofaga mamlakat sifatida ko'rish uchun ham barcha soha tarmoq qatori qishloq xo'jaligini ham jahon talablariga moslash ya'ni rivojlantirish kerak. Bu vaqtda har bir soha va tarmoqlar qatorida qishloq xo'jaligi sohasiga ham alohida eʼtibor qaratilmoqda. Bu sohaning rivojlanishi uchun mamlakatimizda yetarlicha ekologik va agrar imkoniyatlarga ega. Ushbu maqolada, Yangi O'zbekistonda qishloq xo'jaligini rivojlantirishda boshqaruv xodimlarining tutgan o'rni haqida batafsil fikr yuritiladi.