REJALASHTIRMOQ FEʼLINING OʻZBEK TILI IZOHLI LUGʻATIDAGI TALQINI - Abidova Zilola Xabibullayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya.Ushbu maqola rejalashtirmoq feʼlining oʻzbek tili izohli lugʻatidagi talqini o'rganishga bagishlangan. Muallif rejalashtirmoq tafakkur fe’lini “Oʻzbek tilining izohli lugʻati”da eng koʻp uchraydigan izohlash uslubi maʼnodoshlardan foydalanish, soʻzning maʼnosini toʻlaqonli ochib berish uchun uning maʼnosini imkon qadar toʻliq qamrab olgan, kontekstual maʼno xususiyatlari ham oʻxshash boʻlgan sinonimlarga murojaat qilishda,leksemaning maʼnosiga variantdosh, oʻrindosh soʻzlarni sanab oʻtishida izoh va sharhlar berilishida, amaliy jihatdan qaraganda lugʻat foydalanuvchisi matn tuzishda, tahrir yoki tarjima qilishda takrorlarni shu maʼnodoshlar orqali bartaraf qila olishda munosabatini ifodalaydi.