TIJORAT BANKLARIDA PUL OQIMLARI TO’G’RISIDA HISOBOT TUZILISHINI TAKOMILLASHTIRISH - Sattarov Odiljon Berdimurodovich; Julliev Jamshid Olim o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Хalkaro va mahalliy amaliyotda pul oqimlari to`g`risidagi hisobot majburiy hisobotning tarkibiy qismi bo`lib hisoblanishi yoritib berilgan. Uning asosiy maqsadi, moliyaviy hisobotlarning foydalanuvchilarini korxonada hisobot yilida pul mablag`larining kelib tushishi va sarflanishi to`g`risida axborot bilan ta`minlashdir. Bu axborot quyidagi savollarga javob berishi lozim:korxona o`z faoliyatini rivojlantirish maqsadida asosiy va aylanma aktivlarni sotib olishi uchun etarli miqdorda pul mablag`lari bilan ta`minlanganmi korxona faoliyatini rivojlantirishni ta`minlash uchun tashqi manbalardan qo`shimcha moliyalashtirishga extiyoj mavjudmi korxona o`z qarzlarini uzishi uchun yoki yangi mahsulotni o`zlashtirish maqsadida ishlab chiqarishga etarli darajada mablag` sarflash imkoniyatiga egami korxona hisobot davrida qimmatli qog`ozlar emissiyasini amalga oshirganmi va bu xo`jalik muomalalaridan olingan mablag`lar qaysi maqsadlarda ishlatilgan.