GERBITSITLARNI ZAXARLILIGINI ANIQLASH - Sobirov Saidakbar Mahmudbek o‘g‘li; Jo'rayeva Mahliyoxon Orifjon qizi; Abdurahimov Pahlavon Sherzod o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annatatsiya: Qishloq xo‘jaligida madaniy ekinlarni xosildorligiga va sifatiga jiddi ziyon keltiruvchi omillardan biri bu begona o‘tlar xisoblanadi begona o‘tlar turlari shu qadar ko‘pki xar bir madaniy ekin maydonida uchraydi. Begona o‘tlarga qrshi kurashish mexanizmlaridan biri bu girbitsitlardur girbitsidalrni qo‘llash usuliga ko‘ra 2 xil ular yoppasiga ishlov berish va tanlab tasir etishiga ko‘ra farq qiladi begona o‘tlarga qarshi kurashishda ishlatiladigan girbitsidlarning axamiyatliligini bilib olish zarur. Ushbu maqolada girbitsitlar tavsifi bilan tanishib chiqasiz.