TA’LIM-TARBIYA JARAYONIDA OʻQTUVCHI VA OʻQUVCHILARNING OʻZARO HAMKORLIGI HAMDA TA’LIMGA QARATILGAN ISLOHOTLAR - Tojikarimova Moxira Anvarjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada Ta’lim-tarbiya jarayonida oʻqtuvchi va oʻquvchilarning oʻzaro hamkorligi haqida fikirlar yuritilgan. Hamkorlik deganda pedagokning o’quvchi bilan ishlay olishi, u bilan muloqotta bo’la olishi nazarda tutilgan. Hamkorlikka asoslangan do‘stona muhitdagi ta’lim jarayonini interfaol usullar yordamida tashkil etish samaradorlikni ta’minlashga ko‘maklashadi. O‘qituvchi mas’ul o‘quvchilarning qiziqishlari asosida o‘qitish o‘qituvchi davlat talablari, o‘quv dasturi bo‘yicha o‘qitadi davlat talablari, o‘quv dasturi bo‘yicha o‘quvchilarning ehtiyoji va imkoniyatlariga muvofiq o‘qitish metodlaridan foydalanadi.