TIJORAT BANKLARI KAPITALLASHISH DARAJASINI OSHIRISH YO’LLARI - Soatqulov Farzod (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu tezis tijorat banklari uchun kapitallashuv darajasini oshirish uchun mavjud bo'lgan ko'p qirrali mexanizmlar va strategiyalarni o'rganadi. Kapitallashuvning ishonchliligi nafaqat banklarning moliyaviy barqarorligini mustahkamlaydi, balki ularning iqtisodiy o'sishni qo'llab-quvvatlash, xatarlarni samarali boshqarish va tartibga solish talablariga javob berish qobiliyatini mustahkamlaydi. Adabiyotlarni har tomonlama ko'rib chiqish va empirik tahlil asosida ushbu tezis tijorat banklarining kapitallashuvini oshirishning turli usullari va eng yaxshi amaliyotlarini ko'rib chiqadi va ularning moliyaviy holatini optimallashtirish bo'yicha amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.