BEDA O‘SIMLIGINI YETISHTIRISH AGROTEXNIKASI - Umarova Sobirabonu Ablazjon qizi; O‘rishaliyev Nazokatoy Ikromjon qizi; Erkinova Muattaroy Sherzodbek o‘g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: O‘zbekiston Respublikasida chorva mollarini sifatli yem xashak bilan taminlash maqsadida qishloq xo‘jalik yerlaridan katta maydonlar ajratilmoqda. Chorva mollari uchun eng yaxshi oqsilbop yem xashaklardan biri bu beda o‘simligi hisoblanadi beda yilda 3-4 marta o‘sib rivojlanadi. Bu esa bir tomonda chorva mollari uchun foydali yem xashak bo‘lsa ikkinchi tomonda yerning unumdorligini yaxshilab beradi chunki beda o‘simligi o‘zida azot to‘plash xususiyatiga ega. Ushbu maqolamizda beda o‘simligini yetishtirish texnalogiyasi va o‘ziga zarur bo‘lgan o‘g’itlarini bilib olasiz.