LUA DASTURLASH TEXNOLOGIYAASIDA GLOBAL O’ZGARUVCHILAR HAMDA MUSTAQIL TARJIMON TILI HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHALAR (LUA DASTURLASH TILI BO’YICHA) - Zokirova Nargiza Sadriddin qizi; Muradova Kamola Akramjanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Anotatsiya: Ushbu maqolada Lua dasturlash texnologiyalarida global o’zgaruivchilar va bu o’zgaruvchilarning dasturlkardagi ro’llaeri haqida so’z brogan bundan tashqari, Lua dasturlash texnologiyasi mustaqil tarjimon tili sifatida qanday ishlart amalga oshirilgani haqida umumiy ma’lumotlarf va tushunchalar berib o’tilgan. Lua dasturlash tili UNIX tizimida ishlay olishi va uning maqsadlarini amalga oshira olishi haqida umumiy tushunchalar berib o’tilgan