“ O’ZBEK TILIDAGI SHE’RLARNI FRANSUZ TILIGA TARJIMA QILISHDAGI MUAMMOLAR” - Sotvoldiyeva Maftunabonu Erali qizi; Ro'ziyeva Nasiba (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada she'riy tarjima va uning murakkab talablari tahlil qilingan. She'riy tarjimaning boshqa turdagi badiiy tarjimadan o'zaro farqli jihati tadqiq qilingan. Eng muhimi she'riy tarjimada o'ta muhim bo'lgan ijodkorlik va muqobil so'zni qo'llay olish mahorati ushbu maqolaning tahlil markazini tashkil etadi. Bundan tashqari ohangdorlik va ruhiyatni saqlay olish masalasiga katta e'tibor qaratilgan.