ALEKSANDR MAKEDONSKIY IJTIMOIY-IQTISODIY HAYOTI - Sapayeva Ruxshona Hamrobek Qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Makedoniyalik Aleksandrning hayoti va harbiy yurishlari haqida o’rganadi. Aleksandr Makedoniskiy haqida o’rganish uni tarixini yanada chuqurroq bilishimizga yordam beradi. Aleksandr Makedonskiy tarixi haqida olib borilgan tadqiqotlarni o’rganib, ularni umumlashtirish va tahlil qilish tarixni yanada rivojlantirishda qisqacha asos bo’lib hizmat qiladi.