AXBOROTLASHGAN JAMIYAT VA UNING ASOSIY XUSUSIYATLARI - Ernazarov Alisher Ergashevich; Jiyanboyev Diyorbek (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Maqolada axborot jamiyati hodisasini nazariy jihatdan va amaliyotda tahlil qilishga bag'ishlangan. Zamonaviy texnologiyalarga alohida e'tibor qaratilmoqda, buning natijasida yangi turdagi ijtimoiy munosabatlarning paydo bo'lishi mumkin bo'ldi. Muallif ommaviy “muloqot modellari” evolyutsiyasini zamonaviy “virtual” modelgacha kuzatib boradi, uning doirasida “tarmoq jamiyati” Internet negizida vujudga kelgan. Maqolada nafaqat keng faktik ma'lumotlar, balki axborot jamiyatining tarixi, hozirgi holati va istiqbollariga oid turli nuqtai nazarlar ham keltirilgan.