GAZ SANOATI QURILMALARINI KORROZIYADAN HIMOYALASH - Bozorova L.Sh; Qurbanov M.J (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bisiklik oltingugurtli organik birikmalar sinfiga mansub 3-butilbenzotiofen-2-sulfokislota (BBT) va 5-atsetil-2-metiltiaindansulfoksid (AMTS) birikmalarning gaz+kondensat+suv muhitida ishlaydigan sanoat qurilmalarini korroziyadan himoyalash bo’yicha ingibitorlik xossalari tadqiqoti o’rganilgan.