SHORT-TERM MEMORY SHARPENING STRATEGY IN SIMULTANEOUS INTERPRETATION - Sattarova Nafisa Fayulla qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Sinxron yoki ketma-ket tarjimani amalga oshirish uchun tarjimon o'rganishi kerak bo'lgan ko'p narsalar qatorida xotira ta'limga muhtoj bo'lgan muhim elementdir. Mening maqsadim - xotirani yaxshilashning ba'zi usullarini, qisqa va uzoq muddatli xotiraning xususiyatlarini va ularning tarjimon faoliyatiga ta'sir qilish usullarini muhokama qilishdir.