ILK O'RTA ASRLA DAVRI XUSUSIYATLARI VA YODGORLIKLARI - Zulfiqaxxorov Erkin Mahmanzar òģli; Omonov Nodirjon Yodgor o’gli; Baratov Qahramon Nuriddin ògli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Tarix faniga o`rta asr tushunchasi uyg`onish davri mutafakkirlari tomonidan kiritilgan bo`lib, madaniyat yuksak taraqqiy etgan antik davr bilan uyg`onish davr o`rtasidagi davrga nisbatan ishlatilgan. O`rta asrlar feodal yer egaligi munosabatlari davri bo`lib uch bosqichdan iborat: 1) ilk o`rta asrlar (V - ІX asrlar); 2) rivojlangan o`rta asrlar (ІX - XVasrlar); 3) so`nggi o`rta asrlar (XVІ - XVІІ asrning o`rtalari) ni o`z ichiga oladi.