YANGI О‘ZBEKISTON SHAROITIDA JINOYATCHILIKNI OLDINI OLISHGA QARATILGAN NAZARIYALARNING О‘ZIGA XOS JIHATLARI - Saidboyev Baxodir Djalolitdinovich; Mambetsharipov Yusup Raxatovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Yangi О‘zbekistonni barpo etish – bu shunchaki xohish-istak, subyektiv hodisa emas, balki tub tarixiy asoslarga ega bо‘lgan, mamlakatimizdagi mavjud siyosiy-huquqiy, ijtimoiy-iqtisodiy, ma’naviy-ma’rifiy vaziyatning о‘zi taqozo etayotgan, xalqimizning asriy intilishlariga mos, uning milliy manfaatlariga tо‘la javob beradigan obyektiv zaruratdir.