MALAKA OSHIRISH TIZIMIDA PEDAGOGLARNING MAHORATINI OSHIRISH. - Boymatova Anorxol Gulmurodovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya:Mustaqillik yillarida mamlakatimizda koʻplab taʼlim muassasalari yangidan qurildi, taʼmirlandi, eng zamonaviy oʻquv anjomlari bilan taʼminlandi. Bu boradagi ishlar bugungi kunda ham jadal davom etmoqda, mustaqil fikr, intellektual jihatdan rivojlangan, oʻz dunyoqarashiga ega boʻlgan yoshlarni tarbiyalash har doimgidek dolzarb boʻlib qolmoqda. Ayniqsa, dunyo taraqqiyoti shiddati, unda kechayotgan voqealar rivoji barcha sohalar kabi taʼlim-tarbiya jarayoniga ham yangicha yondashuv, innovatsiyalarni tatbiq etishni taqozo etmoqda. Avvalo bu, taʼlim sifatini taʼminlash eng muhim oʻrin tutadigan oʻqituvchi-pedagoglar saviyasini muntazam oshirib borish, jarayonga eng zamonaviy va ilgʻor axborot hamda taʼlim texnologiyalarini joriy etish bilan bogʻliq muammolarda koʻrinmoqda.Ushbu maqolada malaka oshirish tizimida pedagoglarning mahoratini oshirish haqida ma'lumotlar berilgan.