TUPROQ PAYDO BO'LISH JARAYONLARI. - Qodirov Paxlovonjon; Ma'rufjonov Javohirbek (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya:Tuproqning paydo bo`lishida barcha tabiiy geografik omillar, inson, hatto vaqt ham ishtirok etadi. Bu g`oya birinchi bor V.V. Dokuchayev tomonidan batafsil talqin qilingan. Ularning birortasi bo`lmasa tuproq hosil bo`lmaydi.