BULUTLI TIZIMLARDA AXBOROTNI HIMOYALASHNING USULLARI - Бобобекова Х.Р; Улугова Б (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola bulut tizimlarida ma'lumotlarni himoya qilish usullarini o'rganadi. U bulutdagi ma'lumotlar xavfsizligi bilan bog'liq muammolar haqida umumiy ma'lumot beradi va xavflarni kamaytirish uchun turli strategiyalarni o'rganadi. Maqolada ma'lumotlarni shifrlash, kirishni boshqarish, ma'lumotlarni zaxiralash va kirishni aniqlash kabi muhim texnikalar hamda ularning maxfiy ma'lumotlarni himoya qilishdagi ahamiyati yoritilgan. Bulutli tizimlarda axborotni himoya qilishga kompleks yondashuv zarurligini ta'kidlash bilan yakunlanadi.