SANOAT KORXONASINI RIVOJLANTIRISH UCHUN SAMARALI LOYIHALARNI BOSHQARISH TIZIMINI MODELLASHTIRISH - Soyibov Foziljon Axmedboyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Dunyo korxonalari, jumladan, O‘zbekiston ham faoliyat yuritayotgan zamonaviy jahon bozori tendentsiyasi doimiy o‘zgarib, dinamikasi yildan-yilga ortib bormoqda. Korxonalarning tashqi muhitida o'zgarishlar ro'y beradi va ularni yangi iste'molchilar talablariga javob berish, raqobatchilarning qiyinchiliklariga qarshi turish va yangi texnologiyalar imkoniyatlaridan foydalanish uchun o'zgartirishga majbur qiladi. Korxonalar va ularning mijozlari o'rtasidagi kuchlar muvozanatining sezilarli o'zgarishini ta'kidlash mumkin: mijozlar allaqachon mahsulotlar, xizmatlar, ishlab chiqaruvchilar, etkazib beruvchilar to'g'risida misli ko'rilmagan ma'lumotlarga ega bo'lishdi va o'z nuqtai nazarini omma oldida ifodalashni o'rganishdi.