PSIXOLOGIK XIZMAT ASOSLARI FANINING KELIB CHIQISH. - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna; Pazilova Luiza Serik qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotasiya: Inson psixologiyasini tushinish, tahlil qilish, rivojlantirishga jiddiy e'tibor berish masalasi hamma zamonlarda va hamma davlatlarda ham ijtimoiy- iqtisodiy taraqqiyotning yetakchi vazifalaridan biri bo'lib kelgan. XX asr bo'sag'asida psixologiya fani va uning ilg'or vakillari o'zlarining navbatdagi jahonshumul ilmiy maqsadlari - insonga, ayni paytda, jamiyatga psixologik xizmat ko'rsatish tizimining muqarrarligini nazariy-ilmiy jihatdan asoslab berishga muvaffaq bo'ldilar.