SHAXSNING IRODAVIY SIFATLARINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna; Sodiqova Iroda Botir qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola psixika xususiyatlarining bir xususiyati - irodaga bag'ishlangan. Irodaning vazifalari va funksiyalari, shaxsning irodaviy fazilatlari va ularning rivojlanishi ko'rib chiqiladi. Inson irodasi ma'lum fazilatlar bilan tavsiflanadi. Avvalo, irodani maqsadga erishish yo'lida yuzaga keladigan muhim qiyinchiliklarni engishning umumlashtirilgan qobiliyati sifatida ajratish odatiy holdir. Maqsadingizga erishish yo'lidagi to'siq qanchalik jiddiy bo'lsa, irodangiz shunchalik kuchli bo'ladi. Aynan iroda kuchi bilan yengib o'tiladigan to'siqlar irodaning namoyon bo'lishining ob'ektiv ko'rsatkichidir.