EMFEZMATOZNI KARBOKUL - Mustafoyev Zafar Mustafo o’g’li; Qo’ldoshev Feruzjon Zohid o’g’li; Omonova Mohigul Shohzamon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Emfizematoz karbunkul (emkar Carbunculus emphysematicus) – yuqumli, o’tkir davom etadigan kasallik, bu isitma, tananing ayrim qismlarining mushaklarida shishgan, tez o’sib boruvchi krepitant shish paydo bo’lishi. Emkar – bu mavsumiy kasallik (yoz, kuz), ammo ba’zida kasallikning sporadik holatlari ovqatlanish davrida to’xtash davrida kuzatiladi.