AXBOROT NIMA VA UNING MANBALARI - Ergasheva Oʻgʻiloy Ne'matjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Hozirgi kunda jamiyat hayotining deyarli barcha sohalarini, shu jumladan ta'limning rivojlanishini mediasiz tasavvur qilish qiyin. Jamiyatda axborotlarni ng mazmunini ham nazorat qilish amalda qiyin bõlib bormoqda. Axborotning bunday tarzda tartibsiz berilishi ta'sirida õquvchining mustaqil ravishda tafakkur qilish muammosi uning qarashlarini, qadriyatlarini shakllanish masalalari, shuningdek, õquvchi ongida axborot olamini tartibga solish yõllarini izlash, axborot bilan muomala qilishning yangi usul va kõnikmalari tizimini ishlab chiqish va shakllantirishni taqozo etmoqda. Hozirgi kunda bu shiddat bilan, yashin tezligida rivojlanayotgan axborotdan tõg'ri foydalanish kerak.