INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA MAVJUD IBORALARNI TARJIMA QILISH VA MOSLASHTIRISH MUAMMOLARI - Gafurova Nozimaxon Ikramovna; Tojidinova Diyora Mirzohidjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: So‘zlarimiz rang-barang va mazmunli bo‘lishi uchun barcha tillardagi oddiy so‘zlardan tashqari ibora, maqol, metafora va boshqa shunga o‘xshash so‘zlardan ham foydalanamiz . Bunday so'zlar barcha tillarda mavjud . Biz nutqimizda deyarli har doim shunday so'zlarni ishlatamiz va biz gapirganda yoki xabar yoki matn yozganda, nutqimiz yoki matnimizni ta'sirli va chiroyli qilish uchun ushbu so'zlardan foydalanamiz. Ushbu maqolada iboralar, o‘zbek tilidagi iboralarni ingliz tilida qanday tushuntirish yoki inglizcha iboralarni o‘zbek tiliga qanday tarjima qilish va buni qanday qilish haqida so‘z boradi. Iboralar to‘g‘ridan-to‘g‘ri tarjima qilinganmi yoki ma’nosiga ko‘ra tanlanganmi kabi savollarga javob beriladi. Dalillar ham bir necha misollar bilan keltirilgan.