AMERIKA QO’SHMA SHTATLARINING VUJUDGA KELISHI - Madaminova Maftuna Murodjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Anotatsiya: Hech bir davlat o’z o’zidan mustaqil bo’lib qolmaydi,turli xil urushlar,qon to’kilishlar bilan natijaga erishiladi.Har bir davlatning kelib chiqish tarixi bo’lganidek,Amerika Qo’shma Shtatlarining ham vujudga kelishi tarixi bor va ushbu maqolamda AQSH ning tarixi haqida ma’lumot berilgan.