RAQAMLI IQTISODIYOT KO‘Z O‘NGIMIZDA YARALMOQDA - Istamova Shaxinabonu Rahim qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada insoniyat taraqqiyotining hozirgi davri va istiqbolida raqamli iqtisodiyotni o’rni va uning rivojlanishi haqida so’z yuritilgan. Shu jumladan raqamli iqtisodiyotning o’zi nima? Raqamli iqtisodiyot vazifasi va maqsadlari, raqamli iqtisodiyotni O'zbekistonda rivojlanishdagi to'siqlar haqida to’xtalib o’tilgan . Raqamli texnologiyalar nafaqat davlat va jamiyat boshqaruvini takomillashtiradi shu bilan birga ijtimoiy sohada odamlarga katta qulayliklar ham yaratadi.