BOLALAR IJODIY QOBILYATINI RIVOJLANTIRISHDA MARIYA MONTASORIY O`YINCHOQLARI - Sobirjonova Muslima (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Mariya Montessori metodikasidan foydalangan holda bola ijodiy qobilyatini ochib berish hamda uning ta’limga nisbatan qiziqishi haqida so’z boradi. Bugungi kunda maktabgacha ta’lim tashkilotlarini rivojlantirish maqsadida bir qancha ilg’or usullar tatbiq etib kelinmoqda. Shulardan biri Mariya Montessori metodikasi hisoblanadi. Montessori metodologiyasiga ko'ra, bola uchun maxsus tayyorlangan madaniy rivojlanish muhiti yaratiladi, unda u o'zining rivojlanishi uchun zarur bo'lgan hamma narsani topadi, to'g'ri nutqni "singdiradi", boy hissiy taassurotlarni oladi va turli ob'ektlar bilan ishlash usullarini o'zlashtiradi.