DORIXONA SHAROITIDA MIKSTURA TAHLILINI O‘TKAZISH - Marksov Qalandar G’ayrat o’g’li; Rahmonov firuzbek Olimjon o’g’li; Xo’jayorov O’tkirjon Doniyor o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Tahlil uchun tanlab olingam mikstura tarkibi Rp: Natriy bromid 6,0 Magniy sulfat 6,0 Glyukoza 25,0 100,0 ml gacha tozalangan suv Kimyoviy nazorat xususiyatlari Sifatl va miqdoriy tahlillar tarkibiy qismlarning dastlabki tekshiruvisiz o’tkaziladi. Suyuq dori shakllarida glyukozani aniqlashning eng tezkor usuli refraktometriya usuli hisoblanadi. Organoleptik nazorat Rangsiz shaffof suyuqlik, hidsiz. Chinligini aniqlash Natriy bromid 1. 0,5ml dori shakliga 0,1ml suyultirilgan xlorid kislota, 0,2ml xloramin eritmasi, 1ml xloroform qo'shib chayqatiladi. Xloroform qatlami sarg'ayadi (bromid ioni).