O‘ZBEKISTONDA MUZEY SIYOSATI - To‘ychiyeva Matluba Tolibsher qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada muzeyshunoslik sohasi xalqimiz hayotiga begona emasligi, tarixan o’ziga hos ravishda shakllanib kelganligi bayon etiladi. Muzeylarning insonlar ma’naviyatini rivojlantirishda alohida ahamiyatga ega ekanligi yoritilgan. Mustaqillikdan so’ng muzeylarni rivojlantirishda yurtimizda olib borilayotgan ishlar to’g’risida muxtasar faktlar keltirib o’tilgan ushbu maqola ahamiyatga ega..