TRIATLON - Sitora Elova; Toshpo’latova Malika (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Triatlon (uchkurash) – multisport turi bo’lib, unda ishtirokchilar uch bosqichdan uzluksiz ketma-ket o’tishi kerak bo’ladi: suzish, velopoyga va yugurish, ularning har biri mustaqil bosqichli sport turi sanaladi. Triatlonning turli xil modifikasiyalari mavjud bo’lib, ular tashkil etuvchi sport turlari va ketma-ketligi bilan ajralib turadi, ammo hozirgi vaqtda eng ommabop va yagona Olimpiya o’yinlari dasturiga kiritilgani suzish, velosiped va yugurish bosqichini o’z ichiga oladi. Musobaqalar bir nechta standart va ko’plab nostandart masofalarda o’tkaziladi.