GANDBOL O’YINIDA JISMONIY TARBIYA METODLARINING AHAMIYATI - Sitora Elova; Surayyo Tursunova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Har bir sport turida bo’lgani kabi gandbol o’yinida ham sportchilar yoki havaskorlar shug’ullanishi mumkin. Jismoniy tarbiya metodlari esa ularning asosini tashkil etadi. Insonlarning har bir tana harakatidan tortib toki yugurishigacha bo’lgan jarayonda deyarli jismoniy tarbiya metodlari ishtirok etadi. Gandbolchilarga esa bu metodlar ular organizmini, ruhiyatini yanada yaxshi rivojlantirish, o’stirish kabi holatlarni namoyon etib boradi.