QIZ BOLAGA KITOB O`QISHNI O`RGATING, QOLGANINI KITOBNING O`ZI O`RGATADI - Xasanova Gulsanam Jahongir qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Kitobxonlik – dunyo yuksak cho`qqi bo`lsa, uning eng yuqori nuqtasida tik tura olishimiz uchun muvozanat jarayoni. Ta`lim standartlarini yangidan rivojlantirish va zamonaviylashtirish uchun turli innovatsiyalar olib borishimiz shart emas. Biz asosiy diqqatni kitobga bo`lgan mehrni kuchaytirishga berishimiz lozim. Buyuk rus yozuvchisi Maksim Gorkiy ta`kidlaganidek: “ Kitob- inson ixtiro qilgan narsalar ichida eng mukammali bo`ldi”. Qizlarning hayotida kitobxonlikning o`rni esa oiladan keying o`rinda turishi kerak. Zero, kitob o`qigan qiz ota –onasiga rahmat keltiruvchi bo`lishi, kitob o`qigan ayol jufti haloli uchun Qur`on axloqli bo`lishi, kitob o`qigan ona farzandlari uchun soliha volidayi sulton bo`lishi bugungi kunning dolzarb masalasidir.