O’ZBEK VA INGLIZ XALQ O’G’IZAKI IJODI ASARLARINING O’ZIGA XOS O’XSHASHLIKLARI VA FARQLARI - Usmanova Sevara Sultanovna; Xolmatova Shahzoda Kamoliddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqola avlodlarda avlodga o’tib kelayotgan an’ana va ertaklarga boy, dunyo xalqi madaniyatlari qalbida o’rin tutgan, xalq og’izaki ijodi mo’jizali afsona va ertaklardan tortib to maftunkor va go’zal afsonalargacha ikki millat ajdodlarining e’tiqodi, urf-odatlari va qadriyatlari shuningdek, xalq og’izaki ijodi asarlaridagi farqlarni o’rganib chiqib, bu ikki xalqning madaniy merosning boy xilma-xilligini, o’xshashliklari , uning xilma-xil shakllari haqida so’z yuritiladi.