O'SMIRLAR MAFKURAVIY IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISHDA PSIXOLOGIYADAN FOYDALANISH - Kenjayev Hasanboy Atanazarovich; Avezov Olmos (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada psixologiya va o'smirlar o'rtasida mafkuraviy immunitetni shakllantirish o'rtasidagi murakkab munosabatlar o'rganiladi. Mafkuraviy immunitet deganda shaxslar o'z e'tiqodlari va qadriyatlarini tashqi ta'sirlardan himoya qilish uchun foydalanadigan kognitiv va hissiy himoya mexanizmlari tushuniladi. Keng qamrovli adabiyotlar tahliliga asoslanib, ushbu maqola o'spirinlarda mafkuraviy immunitetni rivojlantirishga yordam beradigan turli xil psixologik omillarni o'rganadi.